top of page

Mensskyddsföretaget uppmanar kvinnor att sminka sina kön

 

Den senaste tiden har kvinnor runt om i världen kritiserat underklädestillverkare på grund av att trosorna blir allt smalare i grenen och få hittar trosor som passar. Detta är ett obekvämt problem som ingen tidigare lyckats lösa. SYD lanserar nu “The lip slip stick” för att täcka de behov (och kroppsdelar) som underkläderna inte lyckats göra. Med detta läppstift speciellt framtaget för underkroppens läppar hoppas SYD högljutt väcka diskussionen om kvinnliga ideal och hur dessa smyger sig på allt intimare områden.

 

Grenen i de flesta trosor är inte breda nog för att täcka underliven. De glider åt sidan eller glider in i veck och orsakar skav och andra obehag. Det är få underkläder som täcker det kvinnliga könets behov. Eller täcker könet överhuvudtaget. Flytningar hamnar i byxorna, jeansen skaver på blygdläpparna, etc.

 

- När inte ens de smalaste trosskydd får plats i trosorna har vi ett problem, poängterar SYDs VD.

 

Mensskyddsföretaget SYD vill uppmärksamma och problematisera hur kvinnokroppen ständigt ska tryckas in i den trånga mallen av ideal. Istället för att göra kläder som passar kroppen förväntas kroppen passa kläderna. Underkläder ska vara funktionella. De ska skydda underliven mot kyla, smuts, skav och exponering. Dessa behov täcks bokstavligen inte av trosorna på dagens marknad. 

 

- Vi ser en ökning av plastikoperationer för att förminska blygdläpparna. Idealen smyger sig på och påverkar kvinnor och flickor allt lägre ner i åldrarna. Inte ens de intimaste kroppsdelar förskonas, förklarar SYDs VD.

 

Kroppsidealen speglas i kläderna. De senaste åren har grenen i trosorna blivit allt smalare. Detta uppmärksammas då och då i media men diskussionerna avstannar och inga förändringar sker. Influencern Therese Lindgren hade planer på att producera underkläder med mått och material anpassade till underliven. Dock stötte planerna på problem då det visade sig att produktframtagningen var både komplicerad och dyr.

Petra mätte sin vulva och jämförde med ett par nyinköpta trosor och reagerade på diffen av måtten. I en artikel för Må bra kritiseras underklädesmärkena men återigen tystnar diskussionen utan att förändring sker.

 

Med kampanjen “The Lip Slip Stick” hoppas SYD nu kunna provocera fram en förändring. Kampanjen riktar skarp kritik mot underklädestillverkare med satir. 

 

- Framgångsreceptet är att få kvinnor att jaga ett omöjligt ideal och sälja på dem produkter som hjälper dem att uppnå dessa. 

 

Genom att lansera ännu en produkt som kvinnor “behöver”, uppmärksammar SYD det absurda i att trosor inte produceras med vulvan i åtanke. 

bottom of page