top of page

Mensskyddsföretaget är inte redo att lämna trosupproret. Bjuder in till digital anatomilektion.

För några veckor sedan lanserade mensskyddsföretaget SYD ett intimläppstift för att väcka debatten kring bristerna i kvinnliga underkläder. I debattartiklar och sociala medier har SYD uppmanat stora varumärken att använda anatomiskt korrekta mått på underkläder. I sitt senaste PR-utskick medföljer en inbjudan till en digital anatomilektion med gynekologen Stina Persson. Bland mottagarna av detta PR-utskick hittar vi H&M’s VD, Lindex produktutvecklare, Twilfits marknadschef och ELLE’s chefredaktör.

Det har varit lite för tyst från de personer som faktiskt kan göra skillnad i underklädesbranschen, tycker SYDs presschef. Mottagandet av SYDs kampanj “The lip slip stick” har genererat blandade reaktioner. Enligt SYDs presschef har det varit övervägande positivt från kundernas sida. Dock har det varit tyst från de stora varumärkenas håll. Återigen vill SYD bjuda in dem till diskussionen och hoppas kunna påverka framtida underklädesmått.

- Det verkar som att de yttre blygdläpparna glöms bort. Att trosgrenen är så smal tyder på att man endast räknar med de inre blygdläpparna i vulvan. Kan vi sprida kunskap så kanske det blir skillnad på standardmåtten underkläderna produceras efter, säger gynekologen Stina Persson.

SYDs anatomilektion med Stina Persson sker den 3 april kl.12.00 och är öppen för alla som är intresserade.
 

bottom of page